Fågelfors Samhällsförening
Antal besökare sedan 060908
Totalt:
Denna månad:
Om Fågelfors


Utsikt över Bruksdammen. (foto: Leif Loberg)


Leva och verka i Fågelfors idag:

Natur och Miljö: Det är en härlig miljö runt samhället med de båda sjöarna Övrasjön och Lilla Klobosjön. Båda sjöarna har en badplats och en promenad runt sjöarna och bjuder på fina naturupplevelser. Förkastningsravinen More Kastell ligger 12 km från samhället alldeles på gränsen mellan Hultsfred och Högsby Kommun. Detta är en plats som är värt ett besök med sin storslagna naturmiljö helt annorlunda än slätten i Emådalen.

Arbetsmarknad:

De flesta arbetstillfällen finns inom träindustri och mekanisk tillverkning. Det finns en del arbetsutbud inom skogsnäring och den kommunala sektorn. Pendelavstånd till Oskarshamn är 40 min och Kalmar 70 min. Till Växjö är samma som till Kalmar.

Handel, kommunikation och offentlig service:

Det finns en Konsumbutik, bensinmack och Fågelfors Hattateljé som tillverkar hattar och arrangerar visningar mm. Man kan övernatta hela året på vandrarhemmet Värdshuset Bruksgården, som kanske är mest känt för sina julbord. Bibliotek drivs i samhällsföreningens regi på ideell basis. Distriktssjukvården har en mottagning. I skolan finns förskola, låg- och mellanstadium och svenskundervisning för invandrare. Kommunikation finns med buss till Högsby och därifrån kan man komma vidare ut i världen. Under rubriken Företag i Fågelfors hittar du vilka företag som är verksamma i Fågelfors.

Föreningsliv:

Det finns ett rikt föreningsliv i samhället och den största föreningen är Fågelfors Samhällsförening med ca 430 medlemmar. Föreningen återuppstod 1995 efter att ha varit vilande sedan början av 1960-talet. Föreningen har idag fyra sektioner som bedriver verksamhet inom olika områden. Se vidare sidan föreningar.

Boendemiljö:

De allra flesta bor i egna hem och utbudet av hyreslägenheter är ca 60 stycken.

Copyright © 2006–2023 Fågelfors Samhällsförening - All rights reserved - www.Fagelfors.se