Fågelfors Samhällsförening
Antal besökare sedan 060908
Totalt:
Denna månad:
Firande av utmärkelsen Årets ByNationaldagen den 6/6 firade Fågelfors att man utsetts till årets by i Högsby kommun för andra året i rad. Utmärkelsen delas ut av Högsby Kommun till det byalag som arbetat bäst med att främja landsbygdsutvecklingen på sin ort. För Fågelfors del var det tredje gången man fick denna utmärkelse. Fågelfors fick det 2001 och 2006 och för första gången gick den till samma by 2 år i rad. Vad gör man för att lyckas få det 2 år i rad? Finns det inga konkurrenter, jodå det finns konkurrenter.

Men under år 2006 har engagemanget för landsbygds-utveckling varit mycket starkt. Samhällsföreningen har dragit igång ett projekt Fågelfors framtid och vid ett möte om detta kom över 90 personer. Det finns många frågor att jobba med och en utvecklingsgrupp leder detta arbete. Det är inte bara i samhällsföreningen som arbetet varit aktivt, utan flera andra föreningar har bra verksamhet.

Firandet

Nationaldagen bjöds alla Fågelforsbor in till Folkets Park och där serverades tårta och glass till barnen. Det var samhällsföreningen och föräldraföreningen som ordnade detta firande tillsammans.

Firande av utmärkelsen Årets By - Fågelfors 2007
I strålande sommarväder kom det över 300 personer och firade utmärkelsen årets by.

Firande av utmärkelsen Årets By - Fågelfors 2007
I parken bjöds det på musikunderhållning av Johan och Gunilla Sigvardsson från Vimmerby.

Firande av utmärkelsen Årets By - Fågelfors 2007
Den lite yngre publiken bjöds på ett uppträdande av buktalerskan Anna Tornhagen med sin docka Siri. Detta var ett mycket populärt inslag i firandet av årets by.

(Text och foto: Stefan Lundell)

Copyright © 2006–2024 Fågelfors Samhällsförening - All rights reserved - www.Fagelfors.se